14.30 – 15.00 Woiski vs Woiski

Woiski vs Woiski is een muzikale battle tussen vader en zoon.

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek.
Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland.

Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub La Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt. Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn.

Deze voorstelling is tot stand gekomen op basis van het boek Bruine bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski.

Op Schalkwijk aan Zee is een korte preview te zien van deze muzikale theatervoorstelling. Wil je de hele voorstelling zien? Op donderdag 12 en vrijdag 13 september speelt de voorstelling in de Toneelschuur. Op 12 september is er een speciale La Cubana avond met inleiding, lekkere muziek en bruine bonen met rijst.

Deze preview is mogelijk gemaakt door de Toneelschuur